TwitterRssFacebook
Submit a New Listing

Ansvarsløse turister

Ansvarsløse turister

Jeg har i det siste tenkt en del på ulike lover og regler som gjelder for nordmenn og andre i utlandet. Jeg tenker mye på dette med forsikring når man er på ferie eller om man har flyttet på seg ut av Norge. Selv om jeg er norsk nordmann med norsk pass så bor jeg pr. i dag i utlandet. Og siden jeg ikke lenger har noen adresse i Norge så er det ikke alle selskaper som lenger vil ha noe med meg å gjøre. Men det finnes jo selvfølgelig andre løsninger enn bare de som jeg er kjent med fra gamlelandet. Og ikke bare for meg selv, men jeg tenker også på dette med at noen tør å reise uten å være forsikret i det hele tatt.

Forsikringer

De aller fleste turister som er ute og reiser i dag har reiseforsikring på en eller annen måte. Og selv om det er stor forskjell på kvaliteten på de ulike forsikringene så har de i hvert fall en forsikring. I dag kan du til og med få gratis reiseforsikring om du gjør ting på riktige måten. Nå be du vel kanskje litt forundret over den på standen dersom du ikke allerede var klar over dette. Men det er faktisk sant. Det kan oppnås gjennom å betale for reisen din med et kredittkort. Jeg og betaler du tilbake kreditten før den blir rentebelagt så har du i mange tilfeller fått gratis eller i hvert fall så godt som gratis reiseforsikring. Men det finnes selvfølgelig mange andre måter også og det er nesten sagt selvfølgelig forskjell på de gratis og de man betaler for. Så konklusjonen må jo være at du må sjekke dekningen av den typen forsikring du velger å benytte deg av.

Mange selskaper

Man skal være litt «om seg» for å finne den riktige forsikringen som passer best for deg. Det er mange selskaper der ute, og det er mange av de som har mye med «liten skrift». Det å stille spørsmål til kundebehandleren og få ting «på papiret» tror jeg er veldig viktig. Har selv erfaring på at en selger svarer ja, men dersom ting skulle skje så gjelder det ikke slik eller slik når man eventuelt kommer med en sak.

I mitt tilfelle gikk reiseforsikringen min ut mens jeg var i utlandet og jeg glemte helt av dette. Men da jeg skulle reise hjem igjen sjekket jeg saker og ting og oppdager at jeg har «gjort meg bort» og vært uten reiseforsikring i noen dager. Tok snarest kontakt med reiseforsikrings selskapet og forklarte problemet. Men de kunne ikke hjelpe meg med en forlengelse siden den allerede var gått over dato. Men jeg kunne tegne en ny forsikring – det var ingen problemer. Så da hadde jeg lite valg mente jeg selv der og da.

Men når jeg i etterkant snakket med det samme selskapet igjen om denne saken så var det nei og atter nei til å starte en ny reiseforsikring mens man var i utlandet. De var KUN gyldige ved oppstart i Norge! Jeg skal la være å navne navn på selskapet, men jeg skriver det som en advarsel til dere der ute som kanskje gjør samme feil jeg gjorde. Men jeg var heldig og trengte ikke å benytte min forsikring underveis så heldigvis ingen skade for min del.