TwitterRssFacebook
Submit a New Listing

Bare MÅ ha

Bare MÅ ha

I mine forrige artikler her har jeg beskrevet mitt liv med og uten sigaretter. Eller kanskje bedre å si hvordan det var å bli kvitt sigarettene. Det har vært mange fordeler, men det har kommet noen ulemper også. I hvert fall for meg og det har vært en liten belastning selv om det har gått bra i store deler av tiden siden jeg la vekk sigarettene. Jeg tenker på de ekstra kiloene som har kommet og lagt seg rundt midjen.

Ikke enkelt

Mange snakker om at de får slike spesielle behov som for eksempel må ha pastiller, må ha sukkertøy eller må ha tyggegummihele tiden. Jeg har aldri merket noe til det, men jeg har allikevel fått de ekstra kiloene. Og som om jeg ikke både har og hadde nok av de fra tidligere. Alt for mange kilo – så mange at jeg ligger i klassen med sykelig overvekt på en BMI skala.

Det eneste som har vært min svakhet som jeg må ha hele tiden er Pepsi Max. Jeg drikker Pepsi Max hver eneste dag og flere liter hver dag. Men den «feilen» hadde jeg fra før jeg sluttet med sigarettene så det har ikke vært noe forskjell der heller. Hmmm jeg tenker og spekulerer men kommer ikke på noe som passer inn slik for meg.

Men jeg kan godt forstå de som får slike uvaner at ikke det er enkelt. Jo lenger man har levd med nikotin pinnene, jo hardere sitter vanen med å «ha noe å gjøre».

Sykdom

Ingen kan bevise noen ting når det kommer til sykdom mener jeg. Men man kan ha antakelser til årsakene til hvorfor sykdommen kommer. Jeg har dessverre mine antakelser om hvorfor jeg har vært syk nå i det siste. En blanding av flere ting.

Rommet jeg lever på har jeg begynt å få mistanke om at ikke er helsemessig godt for meg. Det er alt for varmt og innestengt og siden rommet ligger helt på bakkeplan så er det ikke så enkelt å lufte skikkelig da det kommer mye krypdyr og andre ting inn vinduet. Det kan det jo oppover i luften også, men på bakkeplan tenker jeg også på katter, mus og rotter og så videre.

Og en annen årsak er min egen feil og det er at jeg har vært totalt ukritisk med å ta vare på meg selv og lagt på meg alt for mange kilo. Jeg var på det meste så høyt på vekt skalaen at det er flaut. Har begynt å skjerpe meg en del nå, og allerede på kort tid har jeg tapt rundt 10 kilo. Men med min vekt så er ti kilo det samme som ingenting omtrent. Men det er en begynnelse og skal kjempe for å fortsette å tape kiloer. Mitt første grep for å gå ned noen kilo er å drikke mer vann. Tidligere rørte jeg knapt vann, men nå begynner jeg å bli flink. Og blir vann smaken for kjedelig, så pleier jeg å ha i en smaks tilsetning. Det har vært helt ok.