Ferien starter på flyplassen

Det å reise handler om opplevelser, eller kanskje det å oppleve noe nytt er et mer passende ord eller uttrykk. Jeg kan nok ikke si at jeg er veldig bereist, men de landene jeg har besøkt utenfor Norge har jeg til gjengjeld besøkt en rekke ganger. Jeg har også jobbet utenlands i perioder, men jeg velger å utelukke de reisene i denne omgang – og heller fokusere på rene ferieturer av kortere og lengre varighet. Jeg trenger ikke tenke lenge før mine to soleklare favoritter er klare, og det er Thailand og Hellas. Jeg har besøkt begge disse landene en rekke ganger, og jeg vil i denne omgang skildre deler av mine Thailandreiser med dere. Det å reise starter som oftest på flyplassen, om man skal reise langt av sted – som til Thailand i denne omgang. Så ja da starter vi på Oslo Lufthavn Gardermoen folkens, og det er ikke lenge til take off med kurs for smilets land.

Flyplasser er travle men også spennende

Det å ankomme en flyplass når man skal ut på reise, synes jeg alltid har vært både spennende og ikke minst hyggelig. Jeg er nok ikke av de som har mest reisefeber, men klart den naturlige spenningen og gleden ved å reise vekk og oppleve noe nytt – den ligger der for meg også. Jeg skal ikke bruke for mye plass til å skildre Oslo Lufthavn Gardermoen, for det er jo tross alt Thailand som er mitt valgte tema og destinasjon på denne turen.  Men vi har enda ikke kommet oss ombord i flyet, men både innsjekk, sikkerhetskontroll og passkontroll er unnagjort.

Flyreisen betyr mye

Jeg vet at mange vektlegger selve flyreisen mye, og det er kanskje ikke så unaturlig når man skal reise så langt som til Thailand. Selv er jeg ikke så veldig opptatt av om jeg reiser med det ene eller andre flyselskapet, for etter min mening er de alle sammen mer enn gode nok – enten om vi snakker om direktefly eller flyselskap som medfører flybytte. Det å sette seg ned i flysete og bare vente på å takse fra gate, ja da starter faktisk min ferie.

Direktefly

Direktefly

På denne reisen valgte jeg å fly direkte fra Oslo med Thai Airways, og det finnes også muligheter med direktefly med Norwegian – jeg synes begge selskap tilbyr flott service og de lander omtrent på samme tid på Suvarnabhumi airport utenfor storbyen Bangkok.

Knutepunkt i Asia

Jeg har kun erfaring med Thailand og Filippinene av asiatiske reisemål, og det er ikke noen tvil hvilket av disse landene jeg foretrekker å tilbringe min ferie i – noe som kanskje sier seg selv med denne reiseskildringen hvor min favoritt Thailand var et soleklart valg. Men om man skulle kunne tenke seg til andre deler av Thailand og Asia forøvrig, er Suvarnabhumi er glimrende utgangspunkt for å fly videre til et utall av destinasjoner. I min neste artikkel vil jeg ta dere med til storbyen Bangkok, som bare ligger en kort tur med bil, buss eller tog fra flyplassen.

Skribent: Edvard