TwitterRssFacebook
Submit a New Listing

Fortsatt røykfri

Fortsatt røykfri

Det har gått enda et år siden jeg la bort sigaretter og el sigaretter. Jeg har fortsatt ingen problemer med å klare meg uten begge de tingene. Men jeg har smakt noen trekk av en el sigarett i ny og ne, men aldri kjøpt meg noe eget utstyr igjen. Men så lever jeg jo i dag i et land hvor det er totalt forbudt med slike ting. Dersom man blir stoppet eller tatt med slikt kan man bli straffet med både bøter og risikere å måtte gå i fengsel i flere måneder faktisk. Det er svært lite interessant, og dermed gjør det saken bare enda enklere å holde seg borte.

Mye rart utstyr

I dag har utviklingen kommet meget langt i dette med utstyr og saker til bruken av elektriske sigaretter. Jeg var ganske tidlig ute rett før den store «eksplosjonen» kom med dette og da var det mye enklere å velge hva man skulle ha av utstyr. I dag er markedet blitt så stort at det trengs jo nesten et «års studium» for å bare velge hva slags utstyr man skal benytte for å forsøke å legge vekk sigarettene. Helt utrolig hvor rask denne utviklingen har vært.

Hvorfor forbud

Hvorfor forbud

Det har vært forsket ganske mye på dette med elektriske sigaretter både før den omtalte «eksplosjonen» kom for noen få år siden. Og det har vært forsket minst like mye om ikke enda mer siden den gangen. Og i de aller fleste tilfellene så kommer de frem til at det er mindre farlig med elektriske sigaretter enn med de vanlige sigarettene. Men alt har sine mørke sider – så også med elektriske sigaretter selvfølgelig. Det kommer jo inn en del andre elementer også som ikke går direkte på helsen, men på behandlingen brukeren gir dette utstyret. Jeg tenker da spesielt på dette med ladningen av disse elektriske sigarettene. Det kan skje feil her som igjen medfører ulike ting og problemer. Men det er minst et land i verden som har totalt forbud mot disse sigarettene – der stiller jeg meg spørsmålet HVORFOR?

Jeg vet ikke svaret selvfølgelig, men jeg har jo spekulert litt på dette siden jeg nå velger å skrive litt om dette emnet. Jeg tror dette har med penger å gjøre. Sigarett industrien i Thailand tjener så mye penger på tobakk og sigaretter at de er redd for å tape inntekter ved å tillate dette nye fenomenet. Og dette har de fått med seg de øverste myndighetene i landet på og dermed totalt forbud. Om det er kun Thailand dette gjelder er jeg usikker på, men jeg vet at det gjelder her. Man kan jo begynne å spekulere på om det kanskje ligger noen slags form for korrupsjon bak dette også. Men det er totalt umulig for meg å avgjøre. Jeg følger ikke med nok i politikk og leser ikke nok nyheter til å skjønne veldig mye mer enn det som er faktum i saken. Og faktum er at det er totalt forbudt med elektriske sigaretter. Men Thailand har jo også kommet med ganske mange nye restriksjoner med tanke på røyking av vanlig tobakk og sigaretter – så alt dette sammen lager noen store undrende spørsmålstegn for min del i hvert fall.