TwitterRssFacebook
Submit a New Listing

Hvorfor drikker alle overvektige Diett brus

Hvorfor drikker alle overvektige Diett brus

Hvorfor er det mest overvektige mennesker som drikker light brus og spiser «lett» mat? Er det noe i denne matens om gjør at de ikke klarer å endre sin vekt og forhold der? Jeg har etter hvert sett noen eksempler på folk som har stoppet med for eksempel å drikke diett brus og byttet ut med vanlig sukret brus. Dermed har de rast ned en del kilo de første ukene. Er det noe i denne diett brusen og andre varer som gjør at kiloene «klistrer» seg til kroppen og blir der?

Diett brus

Diett brus

Noen sier at du kan drikke hvor mye du vil av denne brusen uten at du får noen plager av dette i kroppen. Mens andre sier igjen at «Light» brusen er mye farligere å drikke enn vanlig brus med sukker. Hva skal man tro på? Greit at det er erstatningsmidler i en diett brus, men er de farligere enn vanlig sukker? Det samme gjelder jo egentlig veldig mange andre varer også. I dagens samfunn så utgis jo veldig mange varer i vanlig form og i «lett» form. Hva er forskjellen og hvorfor har det blitt slik i dagens samfunn? Men et eller annet er det som har skjedd med dagens mat og kanskje også med menneskenes matvaner. Før i riktig gamle dager, var det sjelden man kunne observere så mange overvektige mennesker som det som er i dag. Hva har skjedd? Var de der også i riktig gamle dager, men bare gjemte seg bort?

Aspartam

Vet du hva Aspartam er egentlig? Jeg er ikke helt sikker, annet enn at jeg vet det er en form for kunstig søtningsmiddel. Men om det kan benyttes som noe mer enn det aner jeg ikke. La meg sjekke ut dette så skal jeg se hva jeg finner ut; Aspartam er et kraftig søtningsmiddel av den typen som er uten karbohydrater. Det er sammensatt av flere ting. De kjemiske navnene er; aminosyren asparaginsyre og en modifisert (metylert) utgave av den essensielle aminosyren fenylalanin. (Fenylalanin-molekylene blir omformet når man behandler det i forkant (forestret) til fenylalanin-1-metyl ester.)  At det er et kraftig middel forstår man når man finner ut at det er 200 ganger mer søtt enn det sukkeret vi er vant til. Da begynner vi å snakke søte saker ja! Og det er brukt i mye mer enn bare diett brusen som jeg snakket om. Det blir benyttet til en stor mengde næringsmidler. Det eneste det ikke egner seg til er å bakverk. Molekylene i stoffet er ikke stabile mot varme.

Konklusjon

Sånn helt ut av min egen hjerne da så sier jo det lille jeg har skrevet her at dette er et stoff som man ikke skal ha i seg for mye av. 200 ganger søtere enn vanlig sukker begynner jo å bli drøyt. Vi mennesker er jo opptatt av å ikke få i oss for mye sukker, men dersom det søte skjules under et annet navn enn sukker så er vi ikke så skeptiske. Vi mennesker er merkelige!