TwitterRssFacebook
Submit a New Listing

Livet uten sigarettene

Livet uten sigarettene

Det er en nytelse å leve uten de sigarettene som man har vært så avhengig av i mange år. Jeg klarte faktisk å tviholde på sigarettene og røyket i over 30 år selv om jeg knapt har rundet 50 år i dag. Og det er allerede noen år siden jeg la de bort for godt. Så dessverre betyr det at jeg startet med nikotin pinnene i ganske ung alder. Men det er vel kanskje det veldig mange gjør? Jeg startet sommeren jeg fylte 16 i hvert fall. Og jeg husker godt historien rundt det som skjedde som fikk meg til å begynne.

Den første sigaretten

Min første sigarett tok jeg den sommeren jeg hadde fylt 16 år. Vi var på korpstur til Danmark og vi var om bord i en av Stena Line sine båter mellom Gøteborg og Frederikshavn. En av mine kompiser i korpset som var ett år eldre enn meg hadde blitt nektet å kjøpe sigaretter til seg selv i tax free butikken siden han ikke kunne vise legitimasjon på at han var gammel nok – altså 18 år. Dermed var det min tur til å prøve å gå inn å kjøpe ei pakke. Marlboro husker jeg var merket til og med. Og stor for alderen som jeg var så var det ingen problemer for meg å kjøpe sigaretter over disken om bord i danskebåten. Kompisen min ble storfornøyd og vi løp av gårde til et avsidesliggende sted på båten for å røyke. Jeg kan ikke huske om jeg forberedt på dette eller om det ble helt spontant at også jeg fyrte opp en sigarett som jeg da fikk av ham. Men slik ble det og siden den gangen i 1983 ble sigarettene min faste følgesvenn hver eneste dag i over 30 år.

Slutte

I løpet av de årene gjorde jeg enkelte forsøk på å slutte med sigarettene igjen, men nikotinens kraft var sterk og det var vanskelige å legge den bort. Det fungerte kanskje for en kort periode, men så kom de frem igjen. Det gikk mye penger til tobakk og sigaretter på den tiden selv om prisene var forholdsvis lave. Jeg husker at en 10 pakning med ferdigrullede sigaretter kostet 5 kroner og femti øre og 11 kroner for en tjue pakning. Tobakks pakke husker jeg ikke hva kostet siden jeg sjelden har røykt tobakk. Det var kun når jeg var i krise for penger.

Slutte

Og etter hvert når jeg kom i full jobb ble det jobb som sjåfør på langtransport nedover i Europa – der var det ikke enklere å legge vekk sigarettene. Det var jo en del billigere sigaretter å kjøpe både på tax free på båtene og også i flere land ute i Europa hvor jeg da besøkte med jevne mellomrom. Så kom altså situasjonen som jeg har beskrevet i de forrige artiklene mine her med min kompis som viste med elektriske sigaretter. De ble løsningen for meg og i dag har jeg som kanskje nevnt allerede ikke rørt en sigarett på over 4 år. Jeg er kjempestolt av meg selv for å si det med enkle ord!