TwitterRssFacebook
Submit a New Listing

Utnytting av muligheter

Utnytting av muligheter

Business verden der ute har vel blitt veldig flinke til å utnytte dette med at folk ganske enkelt legger seg til vaner og uvaner i livet. I dag finner du for eksempel ikke en butikk eller noen bensinstasjon uten at det tilbys søte sukkervarer som sjokolade og tyggegummi og alt slikt like ved kassen når du skal betale for dine andre varer. Hmmm en liten sjokolade kan da umulig skade og dermed ligger det både en og to eller tre sjokolader i handlekurven. Produktplassering lykkes og kundens (u)vane utnyttet!

Vaner og uvaner

Vaner eller uvaner – det som er vane for noen kan jo lett være uvaner for andre igjen. Noe tåler dette og noen tåler det ikke. Tenker da for eksempel på dette med en sjokolade i ny og ne eller blir det hver eneste handletur i butikken? Hver handletur tåler vel ingen uten at det får følger enten for tenner og slikt eller antall kilo på litt lenger sikt.

For ikke å snakke om de som har «stygge uvaner». De som ikke klarer å la slike «småvarer» være men slipper de med i bag eller veske med et par små hand eller fingerbevegelser. DET er en uvane som burde fjernes umiddelbart. Det kalles enkelt og greit for stjeling! Har sett slikt i køer i flere sammenhenger dessverre.

Reklame

Hva med reklamens makt da? Er du en av de som leser reklamebladene som kommer i posten og så løper du av gårde og handler det som er billig og du kanskje kan få bruk for? Eller dersom det er snakk om dagligvarer så kjører du dit det er billig og handler det du trenger der. Det mange glemmer er at det koster å transportere seg rundt i dag – så går vinningen opp i spinningen her eller hvor strukturert er du? Her kan det jo også være snakk om både vaner og uvaner. Alt fra minste lille gadgets på tilbud til nødvendige dagligvarer eller absolutt overflødig luksus varer. Variasjonen og mulighetene er store.

Samlemani

Kalles det samlemani eller handlemani kanskje? Eller begge deler? Lider du eller har du noen av de problemene så kan du være ille ute både du og lommeboka de. Jeg har opplevd personlig å være i hus med noen som led litt av begge disse variantene. Ikke veldig hardt angrepet, men det var veldig vanskelig å la være å handle noe man kanskje kunne få brukt for en gang i fremtiden. Loppemarkeder og brukthandler var populære steder å «snoke» rundt for å se om det var noe å kjøpe. Lidelsen gjeldt nemlig ikke at det bare måtte være nye ting. De kunne godt være brukt bare de var i god stand! Hva sies til for eksempel tre stykk brødbakemaskiner i samme hus på en familie? Det fant vi dessverre etter mor når vi ryddet ut av vårt gamle hus og klargjorde det til salgs. To av maskinene var delvis bortgjemt for å skjule over Uvanen med å handle ting for de var fine/ pene / billige.