TwitterRssFacebook
Submit a New Listing

Uvaner eller vaner – gode eller dårlige – humoristiske eller flaue?

Uvaner eller vaner –  gode eller dårlige – humoristiske eller flaue?

Har du noen slike «bare må ha» ting her i verden? Det er jo slik med enkelte mennesker eller kanskje enda flere enn vi vet om. Jeg tror det er flere i hvert fall for mange gjemmer vel sine svakheter inne i seg eller bak lukte dører og inn i hjemmet. Men det jeg tenker på er uvaner som ikke er like artige å vise frem utad. Ikke det at de betyr så stort, men det er en uvane og kan skape alt fra en god latter hos de som ser den til en kanskje pinlig situasjon – hva vet jeg?

Uvaner

Noen har uvaner bare fordi det har «bare blitt sånn» uten at det kan forklares på noen videre måte. Mens andre har lagt seg til uvaner på grunn av bekvemmeligheter for eksempel.

Uvaner ved bilkjøring er vel et kanskje i noen tilfeller litt farlige, men det er mange små uvaner der.

  • Beinet skal plasseres slik for at jeg skal være komfortabel.
  • Eller det kan ikke ligge noe annet der for der skal jeg holde handen min når jeg kjører.
  • Husk slik eller slik så det er ok til jeg skal ha bilen eller så kan ikke jeg kjøre.

Ja slik er det flere uvaner folk har – menge som er mye mer dramatiske og kanskje farlige enn det jeg nevner her.

Artig situasjon

Jeg har en litt artig situasjon med uvaner fra privatlivet. Skal forsøke å gjengi den som best mulig nå.

Jeg bodde hjemme hos mine foreldre. Huset hadde inngang i underetasjen, men inngang gjennom verandadøren ble flittig brukt sommerstid – særlig av far. Han var ut og inn og stellet med sitt i hagen og drivhus og så videre. Like på innsiden av verandadøren var salongen og TV plassert. Fjernkontrollen til TV og kanalboksen lå pent plassert sammen med fars kaffekopp på plassen der han bestandig satt – når han satt ned.

Men……

Det humoristiske var at han kunne komme inn – ta sin kaffekopp for å gå og fylle på litt varm kaffe til seg selv – samtidig så trykte han på kanalvelgeren til TV og bare gikk – uten å sjekke hva som var på TV eller noen ting. Jeg kunne sitte og se midt i en film eller noe, men han bare trykte av gammel vane eller uvane og gikk videre for å fylle kaffe i sin kaffekopp!

Hva skal man si til slikt da? Men vi fikk oss en god latter i hvert fall når han ble fortalt dette og det gikk opp for ham at det stemte hva som ble sagt at han hadde gjort. Og det mer pinlige er jo da at det skjedde flere ganger senere også – ikke bare denne ene gangen!

Avvenning

Alt avhenger jo av hva det er og hvor lenge uvanen har vært der, men jeg tror faktisk ikke det er så enkelt å legge av seg alle slike uvaner. Vi mennesker er noen «vanedyr» i veldig mange sammenhenger. Mange detaljer du egentlig aldri tenker over. Men dersom man går gjennom dagen sin med lupe så finner man mange detaljer som bare skal være slik og slik – dette gjelder for veldig mange av oss!